Asztmás táborok a Felhőcsikó Egyesület támogatásával

Több, mint 20 éve szervezünk- általában augusztus hónapban- táborokat elsősorban idült légúti betegségben szenvedő gyermekeknek, de természetkedvelő családoknak is.

Célunk, hogy hegyvidéki, lehetőség szerint magas-hegységi klímában, oxigéndús levegőn javítsuk a légzőszervi betegek általános állapotát, csökkentsük a gyógyszerfogyasztást, majd pedig felkészítsük az elkövetkező iskolai szezonra /iskolai hiányzások csökkentése/.

Eddigi túra-táboraink Szlovákiában / Magas-és Alacsony-Tátra/, Lengyelországban Zakopane környékén / a Magas-Tátra lengyel része/, Ausztriában / Gerlitzei-Alpok/, Romániában a Retyezát-hegységben, a Boga-völgyében voltak.  Idén a gyönyörűséges Szlovéniába szeretnénk eljutni.

A napi túrázás mellett igyekszünk speciális programokat is szervezni, mint például barlang-terápia, melyben gyakran volt részünk Liptószentmiklóson, a Szabadság- és Béke-barlangban. Többször voltunk jégbarlangban is / Szlovákia, Lengyelország/.    A barlangi túrák során gyógytornász segítségével lehetőségünk volt speciális légzőtornát végezni, ami nemcsak a légúti  betegeknek tett jót.  Néhány kulturális programot is be szoktunk iktatni a napok során: várak, kastélyok / Árva-vára, Vajdahunyadi vár/, skanzenek, különleges városközpontok.

Klimatizált, jó komfortfokozatú autóbusszal szoktunk utazni általában csongrádi indulással,  ellátásunk félpanziós. Igyekszünk olyan szállodát vagy panziót választani, ahol kényelmes 2 ágyas-fürdőszobás szálláslehetőség áll rendelkezésünkre.

Pályázati és az egyesülettől kapott pénzből tudunk támogatást adni a légúti beteg gyermekeknek / általában a gyerekek busz-költségét sikerül fedezni/.

 

A szervezők:

Dr Bari Eszter                                             Dragon Tibor

csecsemő-és gyermekgyógyász              angol-testnevelés-földrajz-szakos tanár

Keresés az oldalon

Legutóbbi hozzászólások