Dr. Bari Eszter

Gyermekorvos

1982-ben végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen.

1982-87. Szentes Kórház Gyermekosztály

1988-1990. Bokros: körzeti orvos

1991-től II. sz Gyermekpraxis Csongrád- azóta is itt dolgozom.

 

1992-ben jártam először a Pető Intézetben, ami nagy hatással volt rám. Akkoriban még az országban ezen kívül csak néhány helyen működött habilitációs tréning. Szerettem volna, ha környékünkön is sikerül kialakítani egy kis fejlesztő központot. Ekkor pályáztam és nyertem is a városnak 1,5 M Ft-ot, melyből a ma is meglevő „Pető-bútorzatot” vásároltuk. Évekig nehézségbe ütközött szakszerű kihasználása, de szerencsére néhány év óta főállású konduktora is van városunknak a korai fejlesztő team-en belül.

A gyermekrehabilitáció másik fontos területének érzem a krónikus légúti betegekről történő gondoskodást. Nagyrészt emiatt alakítottuk meg Csongrádon az Asztmások Egészségéért Egyesületet. Ennek keretein belül több, mint tíz éve klíma táborokat idült légúti beteg gyermekeknek nyaranta.

Napjaink egészségügye egyik nagy problémájának érzem a gyermekkori elhízás ijesztő méretű növekedését. Ebben nagy segítség lehet, ha részt vállalunk életmód táborok szervezésével, a mozgás megszerettetésével a szülőknek, gyerekeknek.

Keresés az oldalon

Legutóbbi hozzászólások