TSMT

TSMT – tervezett szenzomotoros tréning, egy mozgásterápia, melynek neurofiziológiai háttere megegyezik más szenzomotoros terápiák hátterével. Az edzéselméleti ismeretek segítségével kialakított gyakorlatsorok tematikus fejlesztési lehetőséget nyújtanak több korosztály számára.

Saját diagnosztikai protokollja szerint, egy kb. 45-50 perces Állapot- és Mozgásvizsgáló tesztet követően a szülők maguk is láthatják gyermekük aktuális fejlettségét a mozgáskoordináció, a kognitív folyamatok elsajátítása és az idegrendszer működésének érettségének terén. Ha a gyermek három területen 50% alatti teljesítményt mutat vagy 1-1,5 évnél nagyobb az elmaradása az öt fő vizsgálati területen, akkor javasolt a terápia, melynek során fejlődés várható az érzékelés és az észlelés, a lateralitás és dominancia valamint testvázlat, a figyelem, koncentráció, a szerialitás, ritmusérzék, a kommuikáció és az anyanyelvi képességek terén.

A TSMT II. hatszáznyolcvan feladata egymásra épül és fokozatosan nehezedik, olyan gyermekeknek ajánlott, kiknek teljesítménye a diagnosztikus eljárás során 50-70% között van.

A TSMT II. csoportokban a gyerekek eredményesen 9-12 éves korig fejleszthetők. A csoportok kis létszámúak (ez az adott fejlesztőhely adottságaitól is függ), foglalkozások kb. 50 percesek és nagyon sok eszközt igényelnek.

A terápiát okosító tornának is nevezik, hiszen ép intellektus mellett segít a részképességek fejlesztésében, így komoly segítséget jelent a tanulási problémákkal küzdő gyerekek számára, mert szocializációjukat is fejleszti.

Keresés az oldalon

Legutóbbi hozzászólások